Fecha: 13 de Julio.
Categorías: 07 - Julio, Fiestas

tolivia2013 [1024x768]tolivia2013-A Tolivia2013-C Tolivia2013-B

Programación:

12:00 Apertura del festival con tola clase de fanfarria y boato, gaita y tambor.

Procesión per tolos puestos cerveceros y artesanos varios, coles autoridaes competentes.

14:00 Un acoto pa comer … y beber.

16:00 Peles caleyes del pueblu abeyarán artistes de la talla del gaiteru santi y la tamborilera yaiza, y los implacables maestros del son y la comedia: la bandina el lúpulo.

18:00 Música a lo grande nel escenariu central, col cuarteto de trompa “corleón”, tonada con anabel santiago, mª luz cristobal caunedo y celestino rozada. Y el debut de la coral “sabémosles toes”

21:30 Pesyamos los puestos, facemos otru acoto pa cenar … y beber

Na rectoral, durante tul día, habrá audiovisuales sobre la elaboración de cerveza en casa.

Tamién se podrá admirar la exposición de pintura “lluces y solombres” del artista llavianés david amores.

23:30 II Conciertu Rural Beer con:  Soundwave,  Javier “Elvis” Arias y GPS Project

02:30 Despedida y cierre

Habrá serviciu gratuitu d’autobuses desde la pola a tolivia durante el horariu del festival (asina que dexa el coche na pola, nun seas fatu, que en tolivia ta malo d’aparcar)

Pa los campistas tenemos zona de acampada, gratis, nel práu la chalana

La historia nun sería la misma ensin la cerveza

La cerveza ye de los productos mas antiguos de la civilización, los historiadores creen que ya existía en mesopotamia y sumeria nel añu 10.000 a.c.

A partir del añu 8000 a.c. ya existen evidencies arqueolóxiques sobre la elaboración de la cerveza, primero en babilonia y dempués en egipto. Los babilonios heredaron de los sumerios el arte del cultivu de la tierra y de la ellaboración de la cerveza. El rey hammurabi dispunxo un decretu de normes sobre la fabricación de la cerveza, nel que se poníen “severos castigos” a quienes adulteraren la bebida. Los taberneros que engañaben col preciu o la calidad yeren condenaos a morrer afogaos.

Orixinalmente, consiguíase usando pan remoyao n’agua y dexábase en formientu. Ye bastante probable que la cerveza y el pan apaecieren al empar, simplemente yera cuestión de proporciones: si se ponía más fariña que agua y se dexaba, obteníen pan, si se invertía la proporción tenín cerveza. Aunque la cerveza ofrecía dos ventaxes básiques: primero permitía reducir el usu del granu, cola mesma cantidad podía facer mas cerveza que pan. En segundu llugar, el formientu producía alcohol y desinfectaba l’agua quedando una bebida llimpia de contaminación bacteriana. En dellos sitios considerábase a la cerveza el “pan líquido”.

El únicu llugar onde, al paecer, la cerveza nun tuvo munchu papel fue en grecia, onde dominaba el vino. Per tou el restu del continente, la cerveza fue la bebida popular y a la vez sagrada. En concreto, en roma, en los baxos fondos, consumíase en cantidades ingentes, y p’abastecer la demanda, tuvieron q’arrancar viñes. Cosa que creó conflictu colos adeptos al vino. La abadesa benedictina hildegard von bingen (1098-1179) escribió na so “physica sacra” les magnífiques propiedaes del lúpulo en la cerveza. Esta monxa, médica y científica, que consumía regularmente cerveza, llegó a vivir hasta los 81 años, edá increíble p’aquella domina, por lo que nun ye casual que munchos vieren la so lonxevidá consecuencia del enfotu na cerveza.

La cerveza posee un altu conteniu en vitamines, sales minerales, proteínes, fibres, micro nutrientes y carbohidratos. Incrementa el colesterol buenu, meyora el cuayar de la sangre, tien un altu valor nutricional y favorez la dixestión. Según un estudiu realizáu na universidad de cardiff (reino unido) aconséyase el consumu diariu de cerveza, incluso a les muyeres en periodu de llactancia, ya que les sos proteínes estimulen el fluxu de llechi materno.

  • Participa escoyendo la cerveza artesana que más te guste Pues facer de xuráu. Si compres la xarra del festival puedes votar les 3 cerveces que más te prestaron. Colos votos recibíos damos premiu a los cerveceros más valoraos.
  • Disfruta de les viandes típiques de tolivia Como davezu, si pases per tolivia nun pues quedar con fame nin sede: pues comer una bayura de portentoses viandes de fama mundial: tortos con picadillu, tortilles con güevos de casa, pulpu, chorizu, salchiches, fayuelos, panchón …. (voi parar que ya toi naguando), pa los sidreros también tenemos una sidra qu’espatarra…
  • Cómo ver el festival sin perdete nada (recorrido tolivia fest) Lo meyor ye que garres el bus (alcotán) na pola, que ye gratis. Una vez en tolivia tires pa delantre la iglesia, allí puedes comprar la xarra del festival y los tickets pa tomar la cerveza nos puestos. Dempués encaleyes pa la peruyera onde vás topar , pente los horros, los puestos de cerveza, artesanía, comides y tola folixa propia de la ocasión. Y pela nuechi quédate a disfrutar del ii conciertu rural beer, siguir tomando alguna cervecina y pinchar algo p’a dir tirando.

10 razones pa nun perdete el tolivia fest:

1. Pues degustar cerveces úniques. Imposible alcontrales notru lláu.

2. Los precios tan más baxos que en ningún otru eventu del estilu.

3. Si vos da el pigaciu, podeis dir a dormir la siesta a una tená (solos o acompañaos …)

4. A cualquier hora que vayas, vas tener ambiente peles caleyes.

5. Comida casera y pulpín gallegu, todo de 1ª

6. Participar nel sorteu de un kit completu pa que fagas la tu cerveza en casa.

7. La meyor música de tolos estilos: desde la toná al rock, de la coral al folk pasando pel clásicu, …

8. Pa baxar la barriga, les cuestes de tolivia son “pieza y suela”

9. Si s’acabare el mundo … ¿qué meyor sitiu? … ¡¡polo menos que mos pille fartucos!!

10. “todos deberíamos creer en algo … yo creo que tomaré otra cerveza”

¡¡a pasalo bien!! (si el tiempu mos dexa. Habrá que encomendase a “santa cerveza de jesús” …)

Horarios alcotán Serviciu gratuitu pal festival Salida de la pola (delantre el cidan): 13:00, 16:00, 18:30, 22:30 Vuelta desde tolivia: 13:15, 16:15, 18:45, 22:45, 03:00

Pa facer el tolivia fest, fexo falta que muncha xente mos echara un gabitu, ente ellos redesgraf, cristalería laviana panger, l’asociación cultural el cascayu, y la xente del pueblu de tolivia que mos dexa tomar por asaltu les caleyes.

A todos y munchos más que sería mui llargo cuntar: gracies.

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Los comentarios del foro

raulhc
[size=150:3txkjvcy][b:3txkjvcy]Programa festival cerveza artesanal[/b:3txkjvcy]
Tolivia fest
13 xunetu
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[b:3txkjvcy]12:00[/b:3txkjvcy] Apertura del festival con tola clase de fanfarria y boato, gaita y tambor.

• Procesión per tolos puestos cerveceros y artesanos varios, coles autoridaes competentes.

[b:3txkjvcy]14:00[/b:3txkjvcy] Un acoto pa comer … y beber

[b:3txkjvcy]16:00[/b:3txkjvcy] Peles caleyes del pueblu abeyarán artistes de la talla del gaiteru santi y la tamborilera yaiza, y los implacables maestros del son y la comedia: la bandina el lúpulo.

[b:3txkjvcy]18:00[/b:3txkjvcy] Música a lo grande nel escenariu central, col cuarteto de trompa “corleón”, tonada con anabel santiago, mª luz cristobal caunedo y celestino rozada. Y el debut de la coral “sabémosles toes”

[b:3txkjvcy]21:30[/b:3txkjvcy] Pesyamos los puestos, facemos otru acoto pa cenar … y beber

• Na rectoral, durante tul día, habrá audiovisuales sobre la elaboración de cerveza en casa.

• Tamién se podrá admirar la exposición de pintura “lluces y solombres” del artista llavianés david amores.

[b:3txkjvcy]23:30[/b:3txkjvcy] II Conciertu Rural Beer con:
Soundwave
Javier “Elvis” Arias
GPS Project

[b:3txkjvcy]02:30[/b:3txkjvcy] Despedida y cierre

[b:3txkjvcy]Habrá serviciu gratuitu d’autobuses desde la pola a tolivia durante el horariu del festival (asina que dexa el coche na pola, nun seas fatu, que en tolivia ta malo d’aparcar)[/b:3txkjvcy]

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[b:3txkjvcy]La historia nun sería la misma ensin la cerveza[/b:3txkjvcy]

La cerveza ye de los productos mas antiguos de la civilización, los historiadores creen que ya existía en mesopotamia y sumeria nel añu 10.000 a.c.

A partir del añu 8000 a.c. ya existen evidencies arqueolóxiques sobre la elaboración de la cerveza, primero en babilonia y dempués en egipto. Los babilonios heredaron de los sumerios el arte del cultivu de la tierra y de la ellaboración de la cerveza. El rey hammurabi dispunxo un decretu de normes sobre la fabricación de la cerveza, nel que se poníen “severos castigos” a quienes adulteraren la bebida. Los taberneros que engañaben col preciu o la calidad yeren condenaos a morrer afogaos.

Orixinalmente, consiguíase usando pan remoyao n’agua y dexábase en formientu. Ye bastante probable que la cerveza y el pan apaecieren al empar, simplemente yera cuestión de proporciones: si se ponía más fariña que agua y se dexaba, obteníen pan, si se invertía la proporción tenín cerveza. Aunque la cerveza ofrecía dos ventaxes básiques: primero permitía reducir el usu del granu, cola mesma cantidad podía facer mas cerveza que pan. En segundu llugar, el formientu producía alcohol y desinfectaba l’agua quedando una bebida llimpia de contaminación bacteriana. En dellos sitios considerábase a la cerveza el “pan líquido”.

El únicu llugar onde, al paecer, la cerveza nun tuvo munchu papel fue en grecia, onde dominaba el vino. Per tou el restu del continente, la cerveza fue la bebida popular y a la vez sagrada. En concreto, en roma, en los baxos fondos, consumíase en cantidades ingentes, y p’abastecer la demanda, tuvieron q’arrancar viñes. Cosa que creó conflictu colos adeptos al vino.
La abadesa benedictina hildegard von bingen (1098-1179) escribió na so “physica sacra” les magnífiques propiedaes del lúpulo en la cerveza. Esta monxa, médica y científica, que consumía regularmente cerveza, llegó a vivir hasta los 81 años, edá increíble p’aquella domina, por lo que nun ye casual que munchos vieren la so lonxevidá consecuencia del enfotu na cerveza.

La cerveza posee un altu conteniu en vitamines, sales minerales, proteínes, fibres, micro nutrientes y carbohidratos. Incrementa el colesterol buenu, meyora el cuayar de la sangre, tien un altu valor nutricional y favorez la dixestión. Según un estudiu realizáu na universidad de cardiff (reino unido) aconséyase el consumu diariu de cerveza, incluso a les muyeres en periodu de llactancia, ya que les sos proteínes estimulen el fluxu de llechi materno.


• Participa escoyendo la cerveza artesana que más te guste
Pues facer de xuráu. Si compres la xarra del festival puedes votar les 3 cerveces que más te prestaron. Colos votos recibíos damos premiu a los cerveceros más valoraos.

• Disfruta de les viandes típiques de tolivia
Como davezu, si pases per tolivia nun pues quedar con fame nin sede: pues comer una bayura de portentoses viandes de fama mundial: tortos con picadillu, tortilles con güevos de casa, pulpu, chorizu, salchiches, fayuelos, panchón …. (voi parar que ya toi naguando), pa los sidreros también tenemos una sidra qu’espatarra…

• Cómo ver el festival sin perdete nada (recorrido tolivia fest)
Lo meyor ye que garres el bus (alcotán) na pola, que ye gratis. Una vez en tolivia tires pa delantre la iglesia, allí puedes comprar la xarra del festival y los tickets pa tomar la cerveza nos puestos. Dempués encaleyes pa la peruyera onde vás topar , pente los horros, los puestos de cerveza, artesanía, comides y tola folixa propia de la ocasión. Y pela nuechi quédate a disfrutar del ii conciertu rural beer, siguir tomando alguna cervecina y pinchar algo p’a dir tirando.


• 10 razones pa nun perdete el tolivia fest
1. Pues degustar cerveces úniques. Imposible alcontrales notru lláu.
2. Los precios tan más baxos que en ningún otru eventu del estilu.
3. Si vos da el pigaciu, podeis dir a dormir la siesta a una tená (solos o acompañaos …)
4. A cualquier hora que vayas, vas tener ambiente peles caleyes.
5. Comida casera y pulpín gallegu, todo de 1ª
6. Participar nel sorteu de un kit completu pa que fagas la tu cerveza en casa.
7. La meyor música de tolos estilos: desde la toná al rock, de la coral al folk pasando pel clásicu, …
8. Pa baxar la barriga, les cuestes de tolivia son “pieza y suela”
9. Si s’acabare el mundo … ¿qué meyor sitiu? … ¡¡polo menos que mos pille fartucos!!
10. “todos deberíamos creer en algo … yo creo que tomaré otra cerveza”


¡¡a pasalo bien!! (si el tiempu mos dexa. Habrá que encomendase a “santa cerveza de jesús” …)


[size=150:3txkjvcy][b:3txkjvcy]Horarios alcotán[/b:3txkjvcy][/size:3txkjvcy]
Serviciu gratuitu pal festival
Salida de la pola (delantre el cidan): 13:00, 16:00, 18:30, 22:30
Vuelta desde tolivia: 13:15, 16:15, 18:45, 22:45, 03:00

[i:3txkjvcy]Pa facer el tolivia fest, fexo falta que muncha xente mos echara un gabitu, ente ellos redesgraf, cristalería laviana panger, l’asociación cultural el cascayu, y la xente del pueblu de tolivia que mos dexa tomar por asaltu les caleyes. A todos y munchos más que sería mui llargo cuntar: gracies.[/i:3txkjvcy]

Mulerin
Gracias por la programación raulhc, alli nos veremos cerveza en mano, enhorabuena por el festival.

Un saludo.

raulhc
Mulerin, esti añu taremos 21 sirviendo cerveza, a parte de los asturianos vienen de:

- Avila (1)
- Badajoz (2)
- Barcelona (1)
- Burgos (1)
- Cantabria (2)
- Ourense (1)
- Madrid (1)
- Murcia (2)

Y bueno, el resto, los 10 que falten pa los 21, de Asturies!!, que nun se diga!!..

Y equi unes imaxes del dipticu que se dexo polos chigres:




Mulerin
Buenas tarde raulhc:

estamos al tanto de todo sobre el festival, ya que participamos como elaboradores, así que nos veremos fijo, ya que nos conocimos personalmente en el II Festival de cerveza de Lugones, esperemos que el tiempo acompañe que el resto ya está asegurado!

Un saludo.

raulhc
je je je... ni idea de que también estabas por aquí!!..

Ya nos vemos el sabado ;)

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