Fecha: 4 al 6 de Diciembre.
Programación:
Del Lunes 29 de Diciembre al 20 de Enero.
Na Casa la Cultura de Santuyano – San Julián.
De 16.00h. a 20.00h. Esposición: “Ente setes”.
Collabora: Obra Social y Cultural de Caxastur.
Domingo 5 de Diciembre.
Nel Colexu Públicu Martimporra
10:30h. Apertura de la VI Feria Agroalimentaria y de Productos Artesanos.
11:00h. Actuación del Ensame de Música Tradicional “Los Yerbatos”
11:00-14:00h. Taller de manualidades pa neños, a cargu de l’Asociación Sociocultural Afayaivos.
12:00h. Actuación del coriquín tradicional “ El Corriellu la Pandorga”.
12:00-14:00h. Preba gratuita de sidra (collabora: Sidra Menéndez y AA.VV. de Suares).
13:00h. Actuación del Grupu de Baile “Los Yerbatos”.
14.30h. Pieslle de la VI Feria Agroalimentaria y de Productos Artesanos.
Restaurantes participantes:
ASADOR NOVAL
El Cuitu (Suares).
Tfnos.- 985 704 867/ 606 595 715
MENÚ:
Entrada: Entremeses variaos.
1º platu: Fabada o cebolles rellenes.
2º platu: Carrilleres ibériques, llombu asáu con compota de manzana y frutes del bosque.
Postre: Casadielles.
PONEMOS VINU DEL BIERZO
MENÚ CENA:
1º platu: Ensalada templada al “estilu Noval”.
2º platu: Costielles y criollos o xamón asáu a la mariñana.
Postre: Casadielles.
PONEMOS VINU DEL BIERZO
Pa la cena, pa grupos (mínimo 6 persones) y sólo previu encargu, existe la posibilidá de cambiar el segundu platu por gochín (“cochinillo”).
DURANTE LES XORNAES PODRÁN DEGUSTASE TAMIEN OTROS PRODUCTOS DEL GOCHU.
BAR VIGIL
Santuyano / San Julián.
Tfnos.: 678 411 437 / 658 410 583
MENÚ:
1º platu: Fabes o callos.
2º platu: Codiyu o llombu asáu.
Postre: Postres variaos.
YE IMPRESCINDIBLE ACUTAR MESA CON ANTELACIÓN.
BAR EL LLUGAR
Suares.
Tfnos.- 618 296 013 / 609 586 438
MENÚ:
Entrada: Aperitivu de bienvenida.
1º platu:Pote asturianu o callos.
2º platu: Picadiyu con patates, taquinos d’adobu con guarnición o pata de gochu rellena.
Postre: Postres caseros a escoyer.
MENÚ CENA:
1º platu: Sopa de fédagu o callos.
2º platu:Picadiyu con patates, taquinos d’adobu con guarnición o pata de gochu rellena.
Postre: Postres caseros a escoyer.
RESTAURANTE CASA MANUELA
Santuyano / San Julián.
Tfnu.- 985 704 802
MENÚ:
1º platu: Fabada, berenxenes rellenes de carne o repollu rellenu de xamón frescu.
2º platu: Tacos de sollombu (“solomillo”) en salsa de pera y nueces, cachopu a la sidra rellenu de cecina con virutes de panceta o callos.
Postre: Postres variaos.
MENÚ CENA:
1º platu: Sopa de rabadal, sopa d’ayu con chorizu o berenxenes rellenes de carne.
2º platu: Tacos de sollombu (“solomillo”) en salsa de pera y nueces, cachopu a la sidra rellenu de cecina con virutes de panceta o callos.
Postre: Postres variaos.
MESON SAN CIPRIANO
Rozaes
Tfnu.: 655 998 894
MENÚ:
Entrada: Platu d’entrantes ( tortu con picadiyu, llingua, fégadu, pinchu morunu, paté de morciella)
1º platu: Fabada o pote asturianu.
2º platu: Gochín al fornu, cachopu a la crema de nueces o chuleta rellena con salsa de pimientos.
Postre: Postres caseros a escoyer.
NEL PRECIU INCLUIMOS LOS “CHUPITOS”.
MENÚ CENA:
Ufiertamos el mesmu menú con sopa de fégadu de primer platu. Tamién tenemos callos, tortos con picadiyu, manes de gochu, etc.
RESTAURANTE EL BOREAL
Martimporra.
Tfnu.- 985 700 201
MENÚ:
1º platu: Pote asturianu, fabes con gochu o callos.
2º platu: Gochín caseru al cava (con castañes y patatines), codiyos a la sidra o llombu a la piña.
Postre: Postres de la casa (tarta d’ablana o de quesu).
PONEMOS VINU COSECHERU.
Para escribir un comentario visita nuestro foro http://foro.asturiasdefiesta.es/viewtopic.php?t=2098