Fecha: 4 al 6 de Diciembre.

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Programación:

Del Lunes 29 de Diciembre al 20 de Enero.

Na Casa la Cultura de Santuyano – San Julián.

De 16.00h. a 20.00h. Esposición: “Ente setes”.

Collabora: Obra Social y Cultural de Caxastur.

Domingo 5 de Diciembre.

Nel Colexu Públicu Martimporra

10:30h. Apertura de la VI Feria Agroalimentaria y de Productos Artesanos.

11:00h. Actuación del Ensame de Música Tradicional “Los Yerbatos”

11:00-14:00h. Taller de manualidades pa neños, a cargu de l’Asociación Sociocultural Afayaivos.

12:00h. Actuación del coriquín tradicional “ El Corriellu la Pandorga”.

12:00-14:00h. Preba gratuita de sidra (collabora: Sidra Menéndez y AA.VV. de Suares).

13:00h. Actuación del Grupu de Baile “Los Yerbatos”.

14.30h. Pieslle de la VI  Feria Agroalimentaria y de Productos Artesanos.

Restaurantes participantes:

ASADOR NOVAL

El Cuitu (Suares).

Tfnos.- 985 704 867/ 606 595 715

MENÚ:

Entrada: Entremeses variaos.

1º platu: Fabada o cebolles rellenes.

2º platu: Carrilleres ibériques, llombu asáu con compota de manzana y frutes del bosque.

Postre: Casadielles.

PONEMOS VINU DEL BIERZO

MENÚ CENA:

1º platu: Ensalada templada al “estilu Noval”.

2º platu: Costielles y criollos o xamón asáu a la mariñana.

Postre: Casadielles.

PONEMOS VINU DEL BIERZO

Pa la cena, pa grupos (mínimo 6 persones) y sólo previu encargu, existe la posibilidá de cambiar el segundu platu por gochín (“cochinillo”).

DURANTE LES XORNAES PODRÁN DEGUSTASE TAMIEN OTROS PRODUCTOS DEL GOCHU.

BAR VIGIL

Santuyano / San Julián.

Tfnos.: 678 411 437 / 658 410 583

MENÚ:

1º platu: Fabes o callos.

2º platu: Codiyu o llombu asáu.

Postre: Postres variaos.

YE IMPRESCINDIBLE ACUTAR MESA CON ANTELACIÓN.

BAR EL LLUGAR

Suares.

Tfnos.- 618 296 013 / 609 586 438

MENÚ:

Entrada: Aperitivu de bienvenida.

1º platu:Pote asturianu o callos.

2º platu: Picadiyu con patates, taquinos d’adobu con guarnición o pata de gochu rellena.

Postre: Postres caseros a escoyer.

MENÚ CENA:

1º platu: Sopa de fédagu o callos.

2º platu:Picadiyu con patates, taquinos d’adobu con guarnición o pata de gochu rellena.

Postre: Postres caseros a escoyer.

RESTAURANTE CASA MANUELA

Santuyano / San Julián.

Tfnu.- 985 704 802

MENÚ:

1º platu: Fabada, berenxenes rellenes de carne o repollu rellenu de xamón frescu.

2º platu: Tacos de sollombu (“solomillo”) en salsa de pera y nueces, cachopu a la sidra rellenu de cecina con virutes de panceta o callos.

Postre: Postres variaos.

MENÚ CENA:

1º platu: Sopa de rabadal, sopa d’ayu con chorizu o berenxenes rellenes de carne.

2º platu: Tacos de sollombu (“solomillo”) en salsa de pera y nueces, cachopu a la sidra rellenu de cecina con virutes de panceta o callos.

Postre: Postres variaos.

MESON SAN CIPRIANO

Rozaes

Tfnu.: 655 998 894

MENÚ:

Entrada: Platu d’entrantes ( tortu con picadiyu, llingua, fégadu, pinchu morunu, paté de morciella)

1º platu: Fabada o pote asturianu.

2º platu: Gochín al fornu, cachopu a la crema de nueces o chuleta rellena con salsa de pimientos.

Postre: Postres caseros a escoyer.

NEL PRECIU INCLUIMOS LOS “CHUPITOS”.

MENÚ CENA:

Ufiertamos el mesmu menú con sopa de fégadu de primer platu. Tamién tenemos callos, tortos con picadiyu, manes de gochu, etc.

RESTAURANTE EL BOREAL

Martimporra.

Tfnu.- 985 700 201

MENÚ:

1º platu: Pote asturianu, fabes con gochu o callos.

2º platu: Gochín caseru al cava (con castañes y patatines), codiyos a la sidra o llombu a la piña.

Postre: Postres de la casa (tarta d’ablana o de quesu).

PONEMOS VINU COSECHERU.

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